27 Nisan 2010 Salı

Kaltak İdealizmi



Kaltak testlerinin bir ileri aşaması vardır hayatta. “Kaltak İdealizmi”

Düşündüm düşündüm bu olaya kaltak idealizmden daha iyi bir isim bulamadım. Bildiğiniz üzere kaltak testlerinde kadınlar gerçek olmayan şeylerle erkekleri test ediyorlardı. Kaltak idealizminde ise gerçek olmayan alakasız şeyleri idealize ederek iyi erkek profili çiziyorlar.

Oysa o idealize ettikleri erkek iyi erkek değil sömürdükleri, bencil çıkarları uğruna dönüştürmeye çalıştıkları erkek profilidir. Her şeyde birbirlerini kıskanana ve çekemeyen kadınlar bu konuda her nasılsa büyük bir direniş içine girerler.

Örnekler verelim kaltak idealizmine. Neymiş bunlar. “İşten çıkıp direk eve gelen erkek iyi erkektir” savı bir kaltak idealizmi ürünüdür. Düğer erkelerin beynine bu erkeğin iyi olduğu düşüncesini , ideal erkeğin bu olduğunu yerleştirmeye çalışılar. İdealizmi buradır da kaltaklığı nerededir?

Kaltaklığı gerekçesindedir. Bunu yapan erkek karısını seven erkektir. Yapmayan ise karısını sevmeyen değer vermeyen erkektir. İşte işin kaltaklığı buradadır. Oysa meselenin sevgiyle alakası olmayıp mesele kadının erkeğin sokaktan uzak kalmasındaki amaçlarda yatar.

Sokağa giden erkek ne yapar. En azından zamanını başkasına harcar, parasını başkasına harcar, enerjisini başkasına harcar. Kadın her şeyini ister erkeğin neden paylaşsın ki. Hele riskler. Başka bir kadına kaptırma olasılığı. Sokakta tanışabileceği başka bir kadının riski.

İşte kaltaklık buradadır. Konu sevgi değil kadının menfaatleridir.

İyi diye bahsettikleri ezik erkekleri idealize edip gerekçesini sevgi saygı diye açıklamaları ise kaltaklıktır.

-Erkek dediğin anlayışlı olur

- erkek dediğin her şeye karışmaz

- erkek dediğin karısına hediyeler alır

-erkek dediğin yemez yedirir

-erkek dediğin içmez içirir

- erkek dediğin gebermeli

- erkek dediğin ölmeli

-erkek dediğin bıdı bıdı

Hepsi kaltak idealizmi örnekleridir.

Kaltak İdealizmine karşı gözünüz açık olsun.

Saygılarımla…

JoKeR – 22.04.2010

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder